01.11.2018. u 20h

Akademija zborske umjetnosti Viktor Popov

“Nultog” dana trećeg izdanja festivala Dubrovnik Art Forum održat će se koncert komornog zbora i solista akademije Viktor Popov iz Moskve. Izvest će se djela Čajkovskog, Rahmanjinova, Taneeva, Bacha, Poulenca, Rossinija te niz tradicionalnih napjeva; a sve pod ravnanjem dirigenta Nikolaja Azarova. Koncert će se održati u Kazalištu Marina Držića 1. studenog s početkom u 20h.

Premijera: 02.11.2018. u 20h & repriza: 03.11.2018. u 20h

A.S. Puškin: Pikova dama

Druga premijera Kazališta Marina Držića u sezoni 2018. / 19. je nastavak višegodišnje suradnje s ruskim redateljem, Denisom Azarovom iz Moskve. Nakon kriminalističke komedije “Švedska šibica” (A.P. Čehov), novi komad u produkciji je Puškinova “Pikova dama”. Svečano otvorenje trećeg izdanja festivala Dubrovnik Art Forum službeno će se održati uz premijeru ovog naslova,  02.11.2018. u 20h.

04.11.2018. u 20h

Chiten // A.P. Čehov: Ujak Vanja

Chiten je kazališna kuća koju vodi redatelj Motoi Miura. Specijalizirali su se u segmentu “kolaž izvedbi“ stvorenih iz fragmenata postojećih tekstova. Koriste izvorni lingvistički stil, namjerno odgađajući ritam jezika u cilju otkrivanja sirovog zvuka riječi oslobođenih od njihovih osnovnih značenja. Ova tehnika je često prepoznata po svojim glazbenim kvalitetama.

06.11.2018. u 20h

Gogolj centar // L. Noren: Demoni

Radnja se odvija 1982. godine u stanu u gradu. Na pozornici je četvero ljudi u svojim četrdesetima, dva bračna para koja žive u istoj stambenoj zgradi. Fasada bogatog buržujskog obiteljskog života  zapravo skriva teret uzajamne iritacije, traume i seksualne opsjednutosti. Mala nesreća. A zapravo vrlo blagi eufemizam za sukob svih aktera na sceni.

07.11.2018. u 20h

Gogolj centar // V. Zorkij: Imam 30 godina

“Imam 30 godina” je predstava autora, redatelja i izvođača Vasilija Zorkija koji je ujedno glazbenik, scenarist i kreativni direktor festivala “Picnic Afisha”. Komad se temelji na kolumnama pod nazivom “Unknown townspeople”, koje je Vasilij napisao u razdoblju od 2014. do 2016. godine za website The Village. 

Premijera: 11.11.2018.

Z. Lukčec: Nedostupno

Nedostupno se bavi svim onim što ostaje s druge strane misli, ispod kože, u nemuštim tumačenjima događajnosti, osjećaja, želja i poriva, s onim što bismo ponekad zakopali negdje duboko i daleko, negdje gdje je nevidljivo, a ponekad izvukli iz utrobe da se raspada na svjetlu dana, i šamara nas svojom prisutnošću.

12.11.2018. u 20h

Koncert: Bajke u glazbi

Suradnja s Hrvatsko-ruskim društvom “Umjetnost bez granica” nastavlja se i na ovogodišnjem Dubrovnik Art Forumu. Riječ je o društvu koje potiče razumijevanje, toleranciju i prijateljstvo u hrvatsko – ruskim odnosima kroz umjetnost, stvaralaštvo i izvedbu klasičnih djela znamenitih skladatelja. Ove godine će u sklopu trećeg izdanja DAF-a izvesti koncert pod nazivom ”Bajke u glazbi”. 

14.11.2018. u 20h

Balet Moskva // K. Ponties: Svi putevi vode na sjever

Kao koreografkinja, Karine Ponties postala je poznata ruskoj publici 2010. godine, kada je u sklopu rusko-europskog projekta “Intradance” predstavila predstavu “Mirliflor”, producirana zajedno s “Dialogue Dance” iz Kostroma. Izvedba je prepoznata, a 2011. godine dobila je nacionalnu kazališnu nagradu “Zlatna maska” za “Najbolju izvedbu suvremenog plesa”.

17.11.2018. u 20h

Koncert: Kries

Skupina Kries i Kazalište Marina Držića u posljednje tri godine učestalo surađuju te će zatvaranje Dubrovnik Art Foruma 2018. biti simbolična kruna te četvrti nastup u nizu. Dio materijala za posljednji album “Selo na okuke” ovog renomiranog world music / etno  sastava je također sniman u KMD-u!